[Solved] How to properly install Option File V4 on PC ?

Post Reply
User avatar
DanyGee
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Wed May 02, 2018 10:45 am

Wed May 02, 2018 10:51 am

Did someone manage to install OFv4 on PC without any problems?

Solution:
the current OFv4 does not work on PC because:
- too much ( (s) - 1024x1024 ) strip images (can't exceed total count of 600 in data management)
- stadium and manager images
To make it work on PC you must delete stadiums, managers and some additional leagues/kits (in my case it was MX and Legends) The total strip count cannot exceed 600.
Last edited by DanyGee on Thu May 03, 2018 1:26 pm, edited 3 times in total.

fredshot
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2018 8:18 am

Thu May 03, 2018 8:22 am

When I try to install V4 it fails when importing Saudi Arabia national team. Already checked everything but all steps are correct yet it still fails

User avatar
DanyGee
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Wed May 02, 2018 10:45 am

Thu May 03, 2018 9:18 am

I did some tests and here is what I found so far:

1. The OFv4 import fails around last team of the premier league if I follow the tutorial.
2. But when I import the teams form last to first manually, the import fails for national teams (so the other way around!).
3. In both examples, strip images (S) (standard format 1024x1024) count in data management equals 600.
4. The OFv3 import applies without any problems, but its total count of strip images (S) equals ~540 and there are about ~150 in (L) (large format, 2048x2048)

The cause of the failed import for OFv4 in this case *can be* too much strip images in (S) tier (maybe it must be less than 600 and rest must land in (L))
I will try to delete some third kits and see if the import succeeds.

Remember to delete all the managers and stadium images too - they won't work for PC, and most likely also cause failed imports.

fredshot
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2018 8:18 am

Thu May 03, 2018 5:00 pm

Thanks DanyGee for your help. I'll try what you said and if I discover something I'll post it here too :)

fredshot
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2018 8:18 am

Thu May 03, 2018 11:55 pm

I'll install v3 again. I tried everything you said and also deleted some additional kits , all managers and stadiums however I get always the same result. For now I'll stay with the game in the v3 version till v4 is fixed or updated.

User avatar
DanyGee
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Wed May 02, 2018 10:45 am

Fri May 04, 2018 7:44 am

fredshot wrote:
Thu May 03, 2018 11:55 pm
I'll install v3 again. I tried everything you said and also deleted some additional kits , all managers and stadiums however I get always the same result. For now I'll stay with the game in the v3 version till v4 is fixed or updated.
Yeah, in the end, at least for now, it is not worth to install v4 on PC (looks like PESuniverse did not even test it). I just wanted to prove my thesis.
I forgot to mention, you should delete all old images prior to new OF install.

fredshot
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2018 8:18 am

Fri May 04, 2018 10:06 pm

DanyGee wrote:
Fri May 04, 2018 7:44 am
fredshot wrote:
Thu May 03, 2018 11:55 pm
I'll install v3 again. I tried everything you said and also deleted some additional kits , all managers and stadiums however I get always the same result. For now I'll stay with the game in the v3 version till v4 is fixed or updated.
Yeah, in the end, at least for now, it is not worth to install v4 on PC (looks like PESuniverse did not even test it). I just wanted to prove my thesis.
I forgot to mention, you should delete all old images prior to new OF install.
Hope they fix it.

fredshot
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2018 8:18 am

Sat May 05, 2018 4:39 pm

DanyGee I'm having another problem some teams have only one player with clones of said player to complete the team is there a fix for this

User avatar
DanyGee
Youth Prospect
Youth Prospect
Posts: 5
Joined: Wed May 02, 2018 10:45 am

Tue May 08, 2018 10:21 am

fredshot wrote:
Sat May 05, 2018 4:39 pm
DanyGee I'm having another problem some teams have only one player with clones of said player to complete the team is there a fix for this
If you have teams with one player cloned to all (in my case it was the GK) just go to this team's game plan, choose data management (folders on the right) and choose default - it will bring back all the players. Now set your formation etc. and you're done.

gatozgz
Posts: 2
Joined: Sun May 20, 2018 6:32 pm

Sun May 20, 2018 6:39 pm

Hi guys,

When I downloaded the v3 for PC it was downloaded with this name:
@Pesuniverse OF V3 - PC.zip
instead of
@Pesuniverse OF V3 - 1024 [Base File].zip (PS4 version I think)

When I have downloaded the v4 for PC it has been downloaded with this name:
@Pesuniverse OF V4 - 1024 [Base File].zip

Maybe they havent released the v4 version for PC by now

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 0 guests